Home Hup Rita Hup
Doodsoorzaak: Rita Verdonk
Terug naar het Taartentijdperk!
Rita op Ramkoers Gevangenenruil

DE Rita Verdonk fanpagina: Exit Rita Verdonk

Mea Culpa!
Bij de komst van Bak Ellende II-1/10e:
Dankwoord en Inleiding door de Minister President!
Bij de val van Balkenbende II:
EINDE? ...maar dan niet voor iedereen.


"Mea Culpa!"


Dankwoord en Inleiding door de Minister President!

"Dank u, uwe hoogheid en hare majesteit de Koningin der Nederlanden! Dank u! U stelt ons in staat nog even snel de eindjes aan elkaar knopen. Wat wetten erdoorheen jagen, alsmede wat geld.
We konden toch moeilijk ons minister van V en I er uitschoppen! Want ze gaat het waarmaken! En wat te denken van haar rechterhand van justitie?!

Allereerst! Nog snel, voor een nieuwe regering ook maar aan een generaal pardon kan denken; die laatste oude-wetters eruit! Met een schone lei beginnen: nieuwe detentiecentra erbij. Doodskisten voor illegalen, isolatiepaviljoens voor politieke tegenstanders en al te dwarse buitenlanders, wurgregimes voor de rest van de gevangenen. (Verschil moet er zijn.)

Bij wijze van sluitstuk en om het volksnationalisme aan te wakkeren; het opvoeren van de hetze tegen vreemdelingen wiens leven al een misdaad is, om tenslotte tot algehele assimilatie over te gaan.
En al die criminelen, illegalen, gevangenen zijn nog maar de eersten die worden onderworpen aan het plan dat orde moet brengen in dit land. Eerst hen, en dan de loonslaven. Die verplichten we vanwege de vergrijzing over een paar jaar gewoon om weer 6 dagen in de week zich af te beulen.

Plannen, plannen, plannen. Ja, heren en dames, er is nog tijd genoeg voor. Maar nu eerst hangen we de wortels voor de neuzen van de werkpaarden, kreupel of niet. We delen nog een snoepje uit aan Jan Modaal en dan houden we verkiezingen.

We hebben het goed gedaan. Kijk maar. U heeft toch een extraatje gekregen? Alles onder controle. Met zegen van de Koningin, van God en Vaderland, van de Vlag, en van u, het Volk dat met bier in de ene hand en de afstandsbediening in de andere hand naar voetbal kijkt en straks lekker op vakantie gaat. U, het volk, dat het volkslied twee regels mee kan zingen, maar voor een blanke Hollander is dat goed genoeg want u heeft uw paspoort al.

Ja, het gaat goed met Nederland! We zijn er uitstekend in geslaagd om ons belangrijkste exportproduct aan de conservatieve internationale lobby te verkopen. Hadden we dat zonder rel gedaan, dan had niemand ooit geweten dat Onze Ayaan in Amerika bij die vermaarde conservatieve danktank zit.

Dr hebben we wel vervroegde verkiezingen voor over! Die winnen we namelijk. Juist winnen we die! Want nu hebben we laten zien dat we lef hebben en tegelijk ons losgemaakt van die lastige luis in ons pels, die middenpartij zonder ruggegraat. De sukkels. Zeker nog nooit gehoord van "any publicity is good publicity"!

Wij hebben laten zien dat we het lef hebben het op te blijven nemen voor Rita en dat dwingt respect af.
Gehaat maakt geliefd. Leve Rita, de taart met de rechte rug! We kunnen de overwinning vast met koninklijk zegel de onze noemen!

Dank u wel, Koningin, Dank u wel!"

J.P. Balk-en-ende
1-7-06


"Mea Culpa!"


EINDE ? maar dan niet voor iedereen

Gestruikeld. Gevallen. Over een brief. Een brief aan Hirsi-Ali. Juich ik? Ja en nee. Want de hypocrisie druipt er toch vanaf?

Hoeveel dreig- en dwangbrieven zal Rita Verdonk in haar loopbaan verstuurd hebben? Talloze.

Hoeveel mensen werden en worden tot op dit moment de dupe van haar "rechte rug", haar "regels zijn regels"?

Hoeveel ministers en staatssecretarissen en kamerleden en ambtenaren stemden al die tijd in met, en werkten mee aan deze waanzin?

Pas nu, nu het troeteldiertje van Nederland van die waanzin de dupe werd, was de verontwaardiging groot en moesten er politieke consequenties aan worden verbonden.

Schaam jullie allemaal!

Maar HOERA!, Rita is met medeneming van de hele Balkenbende opgerot! Graag had ik haar zelf die schop onder de dikke reet gegeven.

Maar Rita Verdonk, icoon van onmenselijkheid, wreedheid, populisme, racisme, lachend uitvoerder en bedenker van tirannieke wetten, had al lang voor straf naar een ontwikkelingsland gestuurd moeten worden om er voor vies en zwaar werk de handen uit de mouwen te steken. Alle acties tegen haar verdiende zij dubbel en dwars. Het waren er nog te weinig.

Ik blijf erbij dat zij persoonlijk verantwoordelijk is voor al het leed mensen aangedaan.
Tegelijk met de kwestie Hirsi Ali kwam deze week in het nieuws hoe zij slachtoffers van de Schipholbrand ijskoud laat creperen, al acht maanden lang. Dr had het de afgelopen dagen over moeten gaan! Had D66 daarvoor op deze manier door het vuur gegaan, dan had ik ze geloofwaardig gevonden. Marionetten zijn het. Opportunisten. Uit op politiek gewin. Anders niet.

Wat gaat er nu gebeuren?

Als dit kabinet ook niet als minderheids- "rompkabinet" de taken hervat, komen er verkiezingen. Ongetwijfeld goed nieuws voor al die mensen die op een generaal pardon hebben zitten wachten. Daar mag wel even een luid "eindelijk gerechtigheid!" achter aan met een grote zucht van opluchting.

Maar betekent dat een einde aan de door PvdA man Cohen ontwikkelde nieuwe asielwet die mensen het vertellen van hun verhaal onmogelijk maakt? Nee.

Betekent dat een einde aan het in gebruik hebben en nemen van grensgevangenissen als de bajesboten in Rotterdam, Kamp Zeist, Zestienhoven, Schiphol Oost? Nee.

Ook een links kabinet zal het inperken van de immigratie hoog in het vaandel hebben staan.
Ook een links kabinet zal het onderscheid blijven maken tussen wat zij noemen "economische" en "politieke" asielzoekers.

Economisch, dat is dus: gevlucht voor honger en armoede op zoek naar een beter bestaan. Dat mag niet. Dat is profiteren. Die boodschap wordt al decennialang uitgedragen en zal niet veranderen. Alleen zal een links kabinet pogen alle maatregelen tegen 'vreemdelingen' een humaner gezicht te geven. Een poging waar ik niet in zal trappen.

Want humaan kan het nooit zijn, dat wie zich over de aardbol beweegt, wordt opgesloten in kampen. Vraagt u aan de PvdA, aan de SP, hoe zij daarover denken. Zij zullen u vertellen dat alle 'illegalen' het land uit moeten. Niet goedschiks dan kwaadschiks.

Daartoe worden binnenkort in Zaanstad twee bajesboten in gebruik genomen. Binnengehaald door PvdA wethouder Egberts, mee vr gestemd door de volledige SP fractie om zich een plekje in het raadspluche te veroveren. Willen deze lokale marionetten nog enigszins het geloof en vertrouwen in zichzelf bij ondergetekende herstellen, dan mogen ze beginnen met af te zien van die drijvende doodskisten, Zaanse Schande I en Zaanse Schande II gedoopt door mij, bij deze!

Kortom: de strijdbijl tegen de apartheidspolitiek, opgenomen met woord en daad, kan niet genoeg geslepen blijven.

Want, gaat dezer dagen inderdaad definitief de kop van Verdonk cs. eraf, dan nog blijft in mijn herinnering elk verhaal dat ik de laatste tijd heb gehoord en gelezen, en de kreten vanuit de Rotterdamse bajesboten; "We worden hier als honden behandeld!", "Ik ga hier dood!", "Ze willen ons vermoorden!".

Zullen Bos, Halsema en Marijnissen die deuren opengooien en de boten tot zinken brengen? Ik vrees van niet. Het einde van Bak Ellende II betekent niet het einde van de ellende van al die onschuldig opgesloten mensen.

Om dat te veranderen moet de politieke en de economische structuur wereldwijd drastisch worden omgegooid en allereerst ons aller kijk op wie "wij" zijn, en wie "zij" zijn, en op wat van "ons" is, en niet van "hen".

De wereld is van ons allemaal!

Joke Kaviaar 29/6/06

Eerder schreef ik: Exit Rita. En dan?"


"Mea Culpa!"