home Stop Deportaties!
Nieuws, optredens, links
Bezit ik dit land
of ben ik haar bezit?
Ik heb haar vlag verbrandRood in vlammen
Wit in vlammen
Blauw in vlammenIk ben er maar geworpen
tussen modder en zand
in dit oranje land
'LAND IN BRAND'

gedichten van het meisje met de zwavelstokjes

Een obscure uitgave in de reeks "De Zondvloed" van het Zinkend Schip.


Bij de presentatie van de vorige bundel Een Lintje voor de Democratie heb ik een Nederlandse vlag verbrand. Geen grote, maar daar ging het niet om.
Het gaat zoals met al dat soort dingen om het gebaar, want de wereld verbeteren kun je toch niet alleen.
Het gaat er dus om dat het gebaar wordt verstaan.
En dat werd het.

De gedichten Vlagverbranding en Wie Er Eerst Schiet getuigen van de periode kort na de bundelpresentatie van Een Lintje voor de Democratie.

Maar het afgelopen jaar stond om meer reden in het teken van vuur; door de Schipholbrand, in de uitzetbajes, die aan elf mensen het leven kostte.
Een tweetal gedichten in de bundel refereren er aan; De Tijd, Het Vuur En De Wet en Man In Pyjama en een stuk proza; Retour Afzender.

Over de perikelen rond de val en herrijzenis van het Nederlands Terreur Kabinet Bakellende nummer zoveel, zul je in deze bundel niets vinden (zij was al klaar en 't is maar gekonkel tussen de een nog hypocrieter dan de ander), al krijgt Rita als vanouds haar vet in Hup Rita Hup, waarover Michiel Smit zich vooral opwond, en in Pek en Veren, de middeleeuwse variant van het eerdere 'Ketchup' dat nog terug te vinden is in Paspoort voor de Stateloze.

Voor de rest verraad ik niets over de inhoud, opdat er wat te ra-ra-raden valt, behalve dan dat het hopelijk iets bijdraagt aan een hete herfst 2006:

Land In Brand!

De onofficiŽle presentatie van de bundel vind plaats in Dendermonde, zondag 13 augustus as. .

Je kunt de bundel bestellen door 7,50 euro over te schrijven in Nederland op postgiro 1280570 (tnv H Galle te 1011 PW Amsterdam).

back to begin
Home