HomeAUDIO

Joke Kaviaar - DOWNLOADS & AFSPELEN!

24 november 2006: 10 downloads die samen de eenheid "Open De Deuren!" vormen. Klik hier voor "Open De Deuren!". Het zijn de live opnames van Open De Deuren, Cave Canem (Engelse versie), 3 gedichten 'Uit Een Gesloten Wereld', Honger, Zonder Paspoort, Er Zijn Nu Eenmaal Grenzen, Vrijheid Voor De Kinderen, én ...een 2e opname van het gedicht Vlagverbranding.

3 april 2006: 7 downloads die samen de eenheid "Dovemansoren" vormen. Klik hier voor "Dovemansoren". Het zijn live opnames van de gedichten Vlagverbranding, Kaas!, Tot Onze Schaamte, Vandaag Kan Het Gebeuren, De Tijd Het Vuur En De Wet, Pek En Veren, en Wie Er Eerst Schiet.

Klik HIER voor alle eerdere downloads.

Open De Deuren! - luisteren

- Honger, live in de kerk van Ruigoord

- Zonder Paspoort, live in de kerk van Ruigoord

- Er Zijn Nu Eenmaal Grenzen , tijdens manifestatie bij de Rotterdamse bajesboten

- Cave Canem, live in Zaal 100, Amsterdam

- Aan De Andere Kant Van De Deur, live in Galerichel, Aardenburg

- Luchten, live in Galerichel, Aardenburg

- Vlagverbranding , live in Galerichel, Aardenburg

- Vrijheid Voor De Kinderen, live in De Groote Weiver, Krommenie

- Vlinder Was Hier, live in Galerichel, Aardenburg

- Open De Deuren!,
tijdens manifestatie bij de Rotterdamse bajesboten
Open De Deuren! - Lezen

- Honger; uit Paspoort Voor De Stateloze

- Zonder Paspoort; "..en op hen zal ik wachten!"

- Er Zijn Nu Eenmaal Grenzen
"..eens zullen doden vallen onder ministers die tirannen zijn"

- Cave Canem; "Stop me in een kooi en maar d'r maar een einde aan,"

- Aan De Andere Kant Van De Deur, onderdeel van Uit Een Gesloten Wereld

- Luchten; onderdeel van Uit Een Gesloten Wereld

- Vlagverbranding; "Rood in vlammen, wit in vlammen, blauw in vlammen.."

- Vrijheid Voor De Kinderen; "-tik, tik, tik jij bent dood!"

- Vlinder Was Hier; onderdeel van Uit Een Gesloten Wereld

- Open De Deuren!- "Vrijheid voor allen!"


Dovemansoren - luisteren

- Vlagverbranding, live in De Groote Weiver

- Kaas!, live in De Groote Weiver

- Tot Onze Schaamte , live in De Groote Weiver

- Vandaag Kan Het Gebeuren, live op Zaanradio

- De Tijd, Het Vuur En De Wet, live in De Groote Weiver

- Pek En Veren , live in De Groote Weiver

- Wie Er Eerst Schiet , live in De Groote Weiver

Dovemansoren - Lezen

- Vlagverbranding - "Landverraad is doodstraf!" ??!

- Kaas!- "..maar de grens wordt bewaakt!"

- Tot Onze Schaamte- "..dat wij moordenaars hun gang moeten laten gaan"

- Vandaag Kan Het Gebeuren
- Uit: Paspoort voor de Stateloze

- De Tijd, Het Vuur En De Wet, n.a.v. de Schipholbrand: "..de staat was het, die hen de dood injoeg!"

- Pek en veren: Voor Rita Verdonk natuurlijk!

- Wie Er Eerst Schiet - "Laat die fascisten dat graf eerst in gaan!"


Oudere downloads - luisteren

- Hup Rita Hup, live in De Groote Weiver

- Eens Te Meer, live in Galerichel, Aardenburg

- Laat Ze Zelf Vertrekken!, live in De Groote Weiver

- Diss Op Het Nietszeggend Ik, live in Ruigoord
- Diss Op Het Nietszeggend Ik, studio rapversie d.d. 30-11-04

- Zout, live in Ruigoord

- Lach Ik Eens, Is Het Weer Niet Goed, live in Pakhuis Afrika

- Cohens Politiestaat, live in Villa Landwijk

Oudere downloads - Lezen

- Hup Rita Hup - "..want we staan hier aan de grens"

- Eens Te Meer: Gedicht op muziek. Gedicht staat in Een Lintje Voor De Democratie

- Laat Ze Zelf Vertrekken!, protestlied

- Diss Op Het Nietszeggend Ik - Uit: Paspoort voor de Stateloze
Is de diss een bedreiging?

- Zout - Uit: Paspoort voor de Stateloze

- "Lach Ik Eens, Is Het Weer Niet Goed" ...zei de minister

- Cohens Politiestaat, n.a.v. benefietverbod en ontruiming pakhuis afrika

back to begin
Home

Over de optredens, de lokaties, de musici

De Groote Weiver, Krommenie


Opname via PA, gemaakt tijdens dichtersavond Dovemansoren. De muziek wordt gemaakt door Zibabu en is volledig onvoorbereid en geimproviseerd! Het is de eerste live uitvoering van Hup Rita Hup. Tot dan toe kende nog niemand de tekst.
Tijdens dit optreden, op 18 nov. 2005, gingen nog enkele kaasprikkertjes met Nederlandse driekleur in vlammen op. Rechtsextremisten hadden namelijk doodsbedreigingen geuit n.a.v. het verbranden van een Nederlandse vlag tijdens bundelpresentatie De Omwenteling.
De overige gedichten die hier sinds 3 april 2006 nu ook te downloaden zijn, en die tijdens dit optreden werden uitgevoerd zijn: Vlagverbranding, Kaas!, Tot Onze Schaamte, De Tijd, Het Vuur En De Wet, Pek En Veren, en Wie Er Eerst Schiet. Dit optreden vond plaats enkele dagen na de moord op Louis Sévèke. Vandaar dat aan het einde van "Wie Er Eerst Schiet" de opmerking "maar ik leef nog en ik ben nog lang niet klaar!" te horen is, aan het einde van het gedicht "Wie Er Eerst Schiet"; ik laat me niet intimideren.
Tijdens het gedicht Pek En Veren hoor je zeggen "is die politie er nog?". Er was namelijk, vanwege de bedreigingen en vermoedelijk vanwege de moord op Louis Seveke, onverwacht politiebescherming gekomen, zonder dat ik erom gevraagd had.

Zaanradio 16/11/05

Twee dagen voor het Dovemansoptreden in De Groote Weiver was ik live op Zaanradio. Samen met radiomaker en dichter nam ik daar het gedicht "Vandaag Kan Het Gebeuren" op.

Galerichel, Aardenburg

Opname via de PA, gemaakt tijdens de derde voordracht van die middag, met de muzikale begeleiding van een stel keigoede musici. Ze speelden het door mijzelf op muziek gezette Eens Te Meer met niet meer voorbereiding dan een vluchtige blik op het accoordenschema.
In
Galerichel worden vaker culturele middagen gehouden, met jamsessie en dichters. Deze was op 7 augustus 2005.

Ruigoord Landjuweel

Deze opname is gemaakt via de PA installatie, tijdens een dichtersavond op 30 juli 2004 in een circustent tijdens het Ruigoord landjuweel festival. Het gedicht Diss Op Het Nietszeggend Ik had ik toen pas geschreven. De tekst ervan is daarna nog wat verbeterd, getuige de hier ook te downloaden studio rapopname.

Pakhuis Afrika, inmiddels ontruimde vrijplaats in Amsterdam

Opgenomen op 16 februari 2005 met een md recorder op de hoek van het podium in een volgepakte kleine zaal aan het einde van een
Damoclash avond (na 01:00 u.) in Pakhuis Afrika aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. De musici die je hoort zijn: op harp: Ken Parsons, op bas: Daan, op gitaar: Berk Augsburger, en percussie: Chris. Daan en Berk voegen hier en daar op hilarische wijze wat stemmen toe, tijdens het hele optreden overigens, maar dolkomisch werd het vooral tijdens Lach Ik Eens, Is Het Weer Niet Goed. Overigens was het gehele optreden één grote improvisatie!

De Groote Weiver, Krommenie

Opgenomen op 23 oktober 2004, tijdens de Stop Deportaties NU manifestatie in
De Groote Weiver in Krommenie, waaraan veel dichters en musici meededen. De opname van deze eerste uitvoering van dit protestlied is gemaakt aan het einde van de avond, toen de zaal niet meer zo stampvol zat. Tweede stem en gitaar zijn van Jacob Passander, sinds kort stadsdichter van Zaanstad.
We besloten het lied niet over de installatie vanaf het podium te spelen, maar akoestisch tussen het publiek in. De percussie de je hoort komt uit het publiek, en iedereen zong mee: "Laat ze zelf vertrekken, die de mensenrechten schenden, laat Verdonk vertrekken en de hele Balkenbende".
NB. We zinnen op het maken van een goede studio opname, zodat over enige tijd de regels van het refrein onwrikbaar bij een ieder in het hoofd genesteld zitten! Voor nu, downloaden maar!.

Manifestatie bij de Rotterdamse bajesboten

Deze was op 2 april 2005. Het was de eerste keer dat ik daar kwam. Ik kon alleen maar hopen dat de mensen in die rotboten het zouden horen wat we daar deden. .


'Cave Canem' in Zaal 100 Amsterdam met bassist Victor Horstink en violist Theo Tomson, juni 2000

Zaal 100, Amsterdam

Met contrabassist Victor Horstink en violist Theo Tomson. Het is alweer een eeuwigheid geleden, zo lijkt het. 15 juni 2000. Daarmee de oudste opname in dit rijtje, stond nog op een cassettebandje. Het gedicht Cave Canem heb ik in twee talen geschreven. Het ene is dus de vertaling van het andere. Alleen weet ik na zo'n lange tijd zelf niet eens meer welke er nu het eerste was, de Nederlandse of de Engelse! .

Kerk in Ruigoord

Tijdens het Vurige Tongen festival. Ook al lang geleden. Samen met contrabassist Victor Horstink, violist Theo Tomson en gitariste Marleen Sijpestijn. Het was toen: 2 juli 2000, stond nog op een cassettebandje.

Galerichel, Aardenburg

Inmiddels de tweede keer dat ik daar kwam optreden. 7 mei 2006. Vrijheid was het thema voor deze middag. Vandaar dat de gedichten Luchten, Aan De Andere Kant Van De Deur, en Vlinder Was Hier er ook tussen zaten. Optreden was met ad hoc meespelende musici. Het gedicht Vlagverbranding mocht natuurlijk ook niet ontbreken, want dat had alles met vrijheid van meningsuiting te maken. De wijze waarop hier de saxofonist met het Nederlands Volkslied omgaat, is dermate komisch, dat dit de tweede versie is die ik als download neerzet. Tijdens het optreden kon ik zelf amper mijn lachen inhouden.

De Groote Weiver in Krommenie.

Die is inmiddels niet meer, dus dit was het laatste optreden dat ik er deed, op 24 maart 2006, als ik het me goed herinner. Ik was helemaal vergeten dat het weer Dovemansoren poëzie avond was en kwam zonder gedichten naar binnen. Op de vraag of ik iets wilde doen, pakte ik een stapel bierviltjes en schreef het gedicht Vrijheid Voor De Kinderen. Dezelfde avond voerde ik het uit met De Fruitcompagnie, uit Alkmaar.


back to begin
Home